Paturi suprapuse, o solutie pentru familii numeroase

Cand vine vorba de spatiul unei locuinte, acesta este destul de greu de administrat, daca familia are mai multi membrii. In general este indicat ca fiecare copil sa aiba propria camera, pentru a se putea bucura de intimitatea, necesara in momentul inceperii adolescentei. 

Si cum este destul de dificil sa ii oferi fiecarui copil cate o camera, atunci cand familia este mai numeroasa, trebuie sa te orientezi macar catre o libertate din punct de vedere al patului. Astfel ca, fiecare copil este indicat sa doarma in propriul pat, si sa aiba propriul stil de amenajare al acestuia, in functie de ceea ce ii place, dar si de posibilitatile financiare ale parintilor.



O foarte buna solutie in acest sens, sunt paturile suprapuse, care pot oferi copiilor propriul pat in aceeasi camera. De asemenea si cate un dulap separat, pe langa paturile suprapuse, pot oferi copilului imaginea de proprie camera.

Este indicat ca in patul de sus, sa doarma copilul mai mare, sau cel mai grijuliu, pentru a evita accidentarile. Astfel ca, in momentul in care se urca, dar si cand se coboara, acesta trebuie sa fie atent.

Cel mai interesant lucru in cazul paturilor suprapuse, este economisirea de loc in camera, foarte necesar atunci cand sunt doi membri intr-o singura camera mica.