Ghid pentru construirea casei din lemn

Construirea unei case din lemn este o adevarata dovada de creativitate, dar scopul ei este ca al oricarei alte case, sa fie locuita si sa asigure confortul locatarilor sai. Indiferent ca este cosntruita din mesteacan, stejar sau molid, aceasta va avea intotdeauna un aspect rustic si atragator.



Ca un avertisment, nu ar trebui sa incepeti lucrarea de unul singur, in special daca este prima data cand construiti o astfel de locuinta, pentru ca aveti nevoie de un pic de experienta, chiar si in privinta achizitionarii materialelor. Aveti nevoie de aproximativ 1 stiva de busteni si 2-3 stive de scanduri. De asemenea, aveti nevoie de sticla pentru ferestre / luminator, si veti avea nevoie si de cateva surse de lumina. Daca doriti sa construiti o cabana sau o casa de vacanta puteti folosi si lemn brut, neslefuit, dar daca este vorba de o locuinta aveti nevoie de un lemn decalitate mai buna.

Cu ajutorul acestui ghid va voi indruma ce trebuie sa faceti ca sa va construiti o casa din lemn simpla.
Primul pas consta in alegerea lemnului, iar pentru aceasta trebuie sa luati in considerare care va fi biometria casei si schema pe care doriti sa o aiba. Cei mai multi oameni aleg ca lemn stejarul/cheresteaua pentru casele lor, deoarece este un sistem destul de frumos pentru orice biometrie. Cu toate acestea, arborii de stejar sunt scurti (prin urmare aveti nevoie sa taiati mai multi copaci) si nu ofera multa unicitate. Lemnul de molid este mai intunecat si se potriveste mai mult cu o biometrie forestiera, cu zapada, si este al doilea copac din punct de vedere al inaltimii, ceea ce inseamna ca veti petrece mai putin timp cu taierea lemnelor si va ramane mai mult timp pentru construire. Lemnul de mesteacan se potriveste mai mult cu biomasele mai uscate, cum ar fi zonele de campie si este un pic mai inalt decat arborele de stejar, ceea ce inseamna mai mult lemn de la fiecare copac, dar mestecenii nu sunt prea des intalniti.


Pasul doi este reprezentat de alegerea schemei. Dupa ce ati taiat si ati adus lemnele pe locul viitoarei constructii, trebuie sa concepeti sau sa cautati un proiect de casa - puteti gasi o multime pe www.gimo.ro - care sa se potriveasca necesitatilor dumneavostra. Daca nu sunteti foarte talentat in acest sens, puteti cere ajutorul unui arhitect. Si cum este de asteptat, ultimul pas il constituie construirea propriu-zisa a locuintei, pe care o puteti realiza singur sau prin intermediul unei firme specializate.